לפרוט כסף במכונה

שאלה:

שלום כבוד הרב ושבת שלום

אשמח לדעת על פי התורה האם זה נכון לעשות זות:

יש קניון בביאליק שנקרא קריון , ובקריון זה יש משחקייה לילדים לבני נוער
במשחקייה הזה יש מכונה שאתה שם בה מטבע של חמש ויוצא חמש אסימונים שבעזרתם אתה יכול לשחק

השאלה היא מותר לעשות כך נגיד לתת 100 שקלים כלומר שטר ולהוציא מטבעות בדיוק באותה סכום
ובמטבעות להשתמש במצוות צדקה
האם זה טוב לעשות כך וזה לא פוגע בממון שלהם או שאני לא עובר על גזל

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שאתה רוצה לפרוט כסף במכונה, אכן אסור לפרוט כסף במכונה אם הכוונה שלך לפרוט בלבד, הם מסתמא מקפידים על כך והם מעוניינים שיהיה כסף קטן במכונה לאנשים שמעוניינים לרכוש אסימונים.

בהצלחה.