גניבת כסף ממקום עבודה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
בעווני בתחילת נישואיי גנבתי כסף מ2 עבודות שעבדתי בהן, בעלי מוכן שנחזיר למרות שאני מתביישת לספר מה ואיך זה נעשה…
שאלתי: א. לא זוכרת סכום מדוייק
ב. אחד העבודות זה חברים של ההורים יכול לגרום להרבה צער בושה, מה לעשות?

מאז ב"ה ממש משתדלת בעניין ועמדתי בכמה ניסיונות!!

תשובה:

שלום וברכה,

אשריכם שאתם מתקנים את הנעשה ושבים בתשובה.

לפי הלכה מורת להחזיר את הגזל מבלי שהנגזל ידע מהגזל, ולכן יש אפשרות להחזיר את הכסף בצורה חשאית, ובתנאי שוודאי יגיע לידו, ולכן ניתן להכניס לחשבון בנק של הנגזל, או לתת מעטפה עם כסף בשמחה, ולא לכתוב במעטפה שזה מתנה אלא לתת בסתם.

אם אתם מסופקים כמה גזלת, יש להשיב סכום שיכסה את הגזל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שנה שרק בבהמה יש להודיע לנגזל על הגזל כיון שלמודה לצאת, אבל בשאר גזלות אין חובה להודיעו אלא יש לוודא שהכסף ייכנס לרשותו, ולכן ניתן להשיב את הגזלה בצורה אנונימית.