לקבל מידע ממתווך ולהמשיך לבד

שאלה:

שלום וברכה. אדם חיפש דירה למכירה, יצר קשר עם מתווך, ואחרי דיבור איתו הבין על איזו דירה מדובר. האם מותר ליצור קשר ישירות עם בעל הדירה בלי לשלם למתווך? עם מתווך לא חתמו על שום מסמך ולא התחייבו גם בעל פה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שיצר קשר עם מתווך והמתווך התחיל למסור לו פרטים, אסור ללקוח לגשת לעסקה אם הפרטים שקיבל אלא עליו להמשיך את העסקה עם המתווך. לפי הלכה אין הבדל אם חתם למתווך או לא חתם, אם פנה למתווך והמתווך התחיל בעבודה עליו להמשיך עם המתווך.

בהצלחה.