לבטל עסקה כדי לקבל החזר כספי

שאלה:

באתר טמו אחרי שההזמנה מתקבלת כשאני בוחרת באפשרות להחזיר את הפריטים שקניתי, הם נותנים לי רק אפשרות להשאיר את הפריטים אצלי ולקבל את הכסף בחזרה לאשראי שלי, השאלה שלי היא האם מותר לי להחזיר גם פריטים שלא תכננתי מראש להחזיר אותם רק כדי לקבל את הכסף בחזרה עליהם כיון שאני יודעת שהם בכל מקרה ישארו אצלי?

תשובה:

שלום וברכה,

פריטים שאת מעוניינת בהם, ואת רוצה לבטל את העסקה רק בגלל לקבל החזר כספי, אסור לעשות זאת ויש בזה איסור גזל, כיון שאת באמת לא מבטלת את העסקה אלא דורשת החזר כספי ללא סיבה מוצדקת.

במקרים שיש סיבה מוצדקת לביטול העסקה מותר לך לדרוש ביטול עסקה ולקבל החזר כספי, למרות שהמוצר נשאר תחת ידך כיון שזה תנאי המכירה.

בהצלחה.