מסירת טלפון שגוי לקופאית

שאלה:

האם מותר למסור מספר פלאפון שאינו שלי – מספר לא פעיל – לקופאית ?
(הם מבקשים כנראה כדי שאם יהיה בעתיד בעיות עם הכרטיס אשראי אז שיהיה להם למי להתקשר לברר)

ועוד, מה הדין בשאר מקומות שמבקשים מספרי טלפון או שמות ופרטים אישיים, לא עניין של גזל חלילה, אלא הם רוצים פרטים ומידע, ומתוך חשש לפרטיות ולביטחון המידע בהאישי שיאוחסן בעתיד יש העדפה ללקוח לא למסור פרטים אמיתיים, האם יש בעיה הלכתית או שזה לא ראוי?

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שמשלם באשראי, ודורשים ממנו לתת פרטים כדי לאתר אותו אם יהיו בעיות, חייב לתת את הפרטים הנכונים, ואסור לו לתת מספר שגוי, ונדרש ממנו כקונה לאמת את זהותו. אולם אם דורשים ממנו פרטים מזהים ללא סיבה מחויבת מצידו, אלא לצורך סקר וכדומה, לא חייב למסור פרטים אמיתיים ומותר לו להשתמש בשם בדוי. ומן הראוי שאם לא רוצה לתת פרטים מזהים שלא ימסור כלל פרטים.