נזק שנגרם לשכן כתוצאה מנזילה סמויה

שאלה:

לשכן מלמטה נגרם נזק לתקרת גבס כתוצאה מנזילת מים מוסתרת מתחת לאסלה הסמויה ועד שגילינו מאיפה הנזילה ותיקננו את זה נגרם נזק לתקרת גבס של השכן מלמטה.
השאלה האם אנחנו צריכים לשלם את התיקון?

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שלא ידעתם מהנזילה, ולא הייתה הזנחה מצידכם בטיפול הנזילה, אינכם חייבים לשלם על הנזק שנעשה.

בהצלחה.

מקורות:

המשנה ב"ק נה, ב הכונס צאן לדיר ונעל בפניה כראוי ויצאה והזיקה – פטור. מבואר שאם שמר על ממונו ואירע מקרה והממון יצא והזיק – פטור. ולכן המים שיצאו מרשותכם והזיקו, ולא ידע מכך ולא הזניח, בעל הנזילה פטור על הנזקים שאירעו בעקבות הנזילה.