נדר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם חתמתי על מסמך שחברה מסוימת של ויטמינים שבו רשום שאני מתחייבת לשמור בסודיות את המקרה שקרה לי ללא הגבלת זמן ומקום
האם החתימה שלי נחשבת נדר? דבר שני אם למרות שחתמתי, אמחק את השורה הזו למשל, ואגיד להם שינסחו מחדש ואז אחתום האם זה יהיה בסדר או שעדיין יהיה צורך בהתרת נדרים? תודה מראש

תשובה:

זה לא נושא של נדר, יש כאן סוג של הסכם ביניכם, שאם חתמת עליו תמורת דבר מה הרי שיש בזה סוג של התחייבות ממון, שאי אפשר לבטלה בלא שהם יוותרו לך על התחייבות זו.