היערכות לליל הסדר בהוסטל לא דתי

שאלה:

לצערי כנראה אצטרך שוב לנהל סדר פסח בהוסטל.
קניתי כבר כלי פסח
איך להיערך לכך מבחינה רוחנית?

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך חשובה מאוד!

ראשית צריך להערך לוגיסטית, שיהיו לך כל המוצרים בכשרות טובה לפסח, ותערוך בדיקת חמץ בחדר.

מבחינה רוחנית, כדאי שתהיה לך הגדה יפה עם מדרשים שתוכל לעיין בהם בליל הסדר וגם לפני, ולהכנס לאוירה ולקיים היטב את מצות סיפור יציאת מצרים.

בשורות טובות וגאולת עולמים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לוגיסטית צריך לדאוג לליל הסדר לבקבוק מיץ ענבים, שלוש מצות, חסה נקייה מחרקים למרור ואיזה ירק לכרפס, וכדאי גם ביצה קשה ומעט בשר, הכל בכשרות מהודרת, וכמובן הגדה של פסח נעימה ונחמדה עם פירושים יפים.
    ולדאוג שכל ימי הפסח יהיה לך אול בכשרות מהודרת לפסח, החדר שלך יהיה נקי לפסח.
    מבחינה רוחנית, כמה שמתכוננים יותר בלימוד הענינים כך חווים את החג עמוק יותר.
    שיהיה חג שמח ובריאות טובה חיים שמחים ומאושרים.

  2. מבחינת כשרות – יש כשרות מסוימת שהיא הכי מהודרת לפסח?
    החדר כבר נקי
    נ.ב. אני הדרתי הנאה מבשר
    מבחינת אוכל לכל ימי החג – אני אצטרך כנראה לבשל לבד כל מיני תבשילים