נדר הקדש בחלום

שאלה:

בזמן שינה של צהרים. אבל ההרגשה היתה שאני נמצא במודעות- או שהייתי כבר בזמן של ייקיצה או שהתעוררתי וחזרתי לישון אבל בזמן של עדיין הרגשת מודעות לפני השקיעה שוב בשינה, ככה לפחות היתה בתחושה שאני יודע מה שאני עושה. שאני אומר או במחשבה של "כל הנכסים שלי הן הקדש ושאין להם היתר"- וההרגשה היתה שאני מודע למה שאני עושה כאילו "לגרום לעצמי נזק או הפסד" ושאני מודע שיש לי ocd אבל הפעם אני עושה את זה לכתחילה מתוך מודעות והשלמה עם הדבר וזה היה כמה פעמים או שאמרתי או שחשבתי ואז שהתעוררתי לתוך איזה לחץ של זמן לעשות דברים בהתחלה כאילו שוב היה הרגשה של אני משלים על הדברים ואז לאט לאט החרטה הגיעה ואמרתי או חשבתי שזה בטל ומבוטל ומאיפה כל הבלגאן הזה והרצון הזה של לעשות את זה לי ולאשתי ולילדים

תשובה:

שלום וברכה,

יש מחלוקת אם מחשבה מחייבת בנדרים. גם לשיטות שמחשבה מחייבת זה רק במחשבה החלטית, אבל מחשבה חולפת או לא החלטית לכו"ע אינה מחייבת. במקרה שלך המחשבה לא החלטית לחלוטין ואין צד שהיא מחייבת ולכן לא חל שום נדנוד של הקדש, ואין כל חשש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ריב ושו"ע יו"ד סימן רנח.