נזילה מגג נפתח בשעת גשם

שאלה:

שלום וברכה,
השכן למעלה מזה חצי שנה בשיפוצים. במהלך השיפוצים נגרם נזק רב,
בין הנזקים- כאשר יורד גשם נכנס מים מגג סוכה נפתח.
אין לי הוכחה ברורה שזה ממנו כיוון שהוא לא אישר לי, אך בכל ימי הגשמים הקודמים בעונה זו לא נכנס דבר דרך הסוכה, ובגשם האחרון מים נזלו לבית דרך שם , ככל הנראה גרמו נזק נוסף במהלך השיפוץ לגג הסוכה. על מי חובת האיטום?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לבחון את הנזילה על ידי איש מקצוע שמקובל על שניכם, אם איש מקצוע יטען שיש נזילה כתוצאה מהשיפוצים של השכן העליון, השכן יהיה חייב לשלם. אם לא ברור שהנזק הגיע מחמת השיפוצים, אין אפשרות לחייב את השכן.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דבירנו אמורים על תיקון הנזילה שאם יתברר שהנזילה נעשתה מחמת התיקונים, חייב לתקן את הנזילה. לא התייחסנו בתשובה על נזקים שנעשה בגין הנזילה שזה נושא אחר.