ניקוי חדר השינה ע״י עוזרת בית

שאלה:

שלום הרב,
האם למנקה/עוזרת בית מותר להיכנס לחדר השינה כדי לנקות ולהחליף מצעים?
והאם זה משנה אם היא גויה או יהודיה?

תשובה:

למה לא? לבית המקדש הוא לא יכול להכנס למעט מקום חיצוני מאוד, אבל בבית שלך הוא יכול להסתובב, רק אם יש שם תכשיטים או כסף כדאי להחביא… הם לא אוהבים לצאת בידים ריקות…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על ידידי היקר נחתה רוח השנינות :)
    חלקם אכן יוצאים בידים ריקות במידה והתכשיטים אינם זהב ויהלומים, גולדפילד וחבריו כבר פחות אטרקציה.
    עד כאן בבדיחות ולהלן הערה ברצינות, אם מדובר בעובד גוי והוא נמצא כשאינכם בבית, כדאי להוציא את בקבוקי היין הפתוחים מהבית.