כשרות מנגל

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב
האם מותר לי לצלות בשר, על רשת נפרדת חדשה, שאני מניחה על מנגל פחמים, כשקודם הורי עשו על האש פרגיות עוף שאינן כשרות בכלל (יתכן והשחיטה בכלל לא יהודית). והאם מותר לי לעזור להם לצלות את הבשר שלהם על האש, כלומר להניח אותו הרשת (הרשת שלהם בלבד) ולסובב את הבשר עד שיהיה מוכן? יש לציין שאני לא מתכוונת חלילה לטעום מזה כלל. יש לי בשר שלי בכשרות מהודרת שאכין לאחר מכן על רשת חדשה. כל הרשתות למנגל הטבלתי במקווה כלים.

תשובה:

שלום וברכה

את המנגל יש ללבן היטב בגחלים לפני ששמים את הבשר הכשר, אולי בכל זאת נוגע גם במסגרת.

לענין לסייע להם, אם בלאו הכי הם עושים, ואם את לא מסובבת אבא קם לסובב, אין כאן הכשלה, ולא צריך להמנע מכך.

בשורות טובות.