חלה על פלטת שבת כשיש בה עוד מאכלים

שאלה:

האם אפשר לשים חלות על פלטת שבת כאשר יש עליה עוד מאכלים והיינו לא מהלכות שבת אלא מהלכות בליעות
האם החלה תהפך בשרית ? באיזה אופן מותר ?
אם ישימו למשל את החלה בתוך תבנית חד פעמית מעל סיר בשרי אך יש כיסוי לפלטה שמכסה את הכל האם יווצר בעיה
אשמח אם תפרטו את האופן הראוי

תשובה:

שלום וברכה

מגע יבש בין כלים אינו מבליע ומפליט, ולכן אם תניח את החלה לא על הסיר עצמו אלא בתבנית יבשה בתחתיתה על מכסה יבש של סיר אין הבערת בליעות [כיסוי התבנית יהיה בו איסור הטמנה בשבת, אבל שאלת ללא קשר לשבת]. כמובן שאם פותחים את הסיר ויש מעבר אדים הדין שונה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ואם נעשה כנ"ל אך יש כיסוי לפלאטה כמו שיש היום שמכסה את כל מה שעל הפלטה
    האם:
    א. צריך לחשוש לבליעות שיעברו מסיכים שמתחת/צדדים לחלה
    ב. נניח שיש בליעות האם יש כאן בעיה של פת שנאפתה עם בשר שנאסר באכילה "פת בשרית" – מכיון שאין לה צורה שונה?

  2. לגבי הבליעות הכיסוי לא רלוונטי וכאמור, ככל שהסיר מכוסה היטב. כמובן כל זה מועד מאוד למכשול ולא הייתי עושה זאת בשום אופן אם היתה לי כוונה לאכול את החלה עם חלבי. מספיק שהסיר טיפה יפתח כדי שזה ישנה את כל התמונה.