לתרומות לחץ כאן

בצל בסכין בשרית על קרש חיתוך פרווה

שאלה:

מועדים לשמחה
מישהו בבית חתך בצל ופלפל חריף על קרש חיתוך של עץ שאמור להיות פרווה עם סכין בשרי
( בד"כ יש לנו קרש לחיתוך וסכין פרווה מיוחד לירקות וכדומה בכדי שלא יתבלבלו )
האם זה הופך הקרש לבשרי?
ומה עם הירקות והסכין שחתכו אח"כ?

עוד שאלה ברשותכם
האם מותר בחול המועד לגרד בזקן באופן שוודאי יתלוש שער?
תודה רבה

תשובה:

לגבי הקרש חיתוך נהגו להקל שנשאר פרווה, אף שדוחק הסכין אוסר את הבצל ובמקרה שלנו הבצל נעשה חלבי, לענין הקרש חיתוך הקלו, ראה ס’ דבר חריף פרק א סעי’ יג. כמובן רק בדיעבד, לכתחילה אין לעשות זאת.

כמובן הכל במידה ואכן זה סכין חלבי, מצוי בבתים שהסכין משמש תמיד למריחה ובעצם לא יוצא שהוא באמת נעשה חלבי [כדי שהוא יהיה חלבי צריך שחתכו בו איזו פיצה רותחת או לזניה וכדומה].

בס' חכמת אדם כלל נו דין ב הביא שדין דוחקא הוא גם ביחס לצלחת. ובשו"ת טוב טעם ודעת ח"ג סי' רטו כתב שלכן הסכין והצלחת נאסרים [כשאחד חלבי והשני בשרי], אמנם ראה בס' דבר חריף פרק א הער נח בשם הגרי"ש אלישיב שאין לחוש לדברי החכמת אדם אלא לכתחילה אבל בדיעבד שנעשה יש להקל. ובפרט לאור הצירופים הנ"ל שהזכרנו, שאינו בן יומו וכלל לא ברור עד כמה הסכין והצלחת בשריים והיא מפליטה טעם בשרי. אמנם לכתחילה אם ניתן בנקל להכשיר את הכלים ראוי כך לעשות, אם הצלחת חרסינה יש לסמוך שלא צריך.

מותר לחכך בזקן.

מועדים לשמחה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל