מחבת חלבית חמה על שיש בשרי

שאלה:

שלום,
מה הדין של מחבת חלבית שבושל בה כעת מאכל חלבי, והמחבת הריקה הונחה על שיש בשרי רטוב במים בלבד (השיש נקי מכל שאריות בשר, לא בושל במטבח אוכל בשרי יותר מחודש).

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי המחבת עצמה אין חשש, כיון שהשיש לא בן יומו. לגבי השיש, אם המחבת החלבית היא בת יומה – נעשה בה דבר חלבי ב24 שעות האחרונות, ואכן היתה לחות בין השיש למחבת שהונחה עליה, יש לערות על השיש מקומקום מים רותחים. כעין הגעלה.