צלחת של מיקרוגל

שאלה:

שלום וברכה,
התברר לנו היום שכבר חודש שהמנקה החליפה בין הצלחות זכוכית הקבועות במיקרוגל, בין המיקרוגל הבשרי לחלבי, אציין כי המיקרוגל היה נקי כשהיא החליפה,
מה נעשה עכשיו בכדי להכשיר את הצלחות/ מיקרוגלים, לבני אשכנז
תודה רבה

תשובה:

במידה והן נאסרו על ידי בליעות מאכלים לא מכוסים היטב שהיו שם בתוך 24 שעות לסוג השני, יש לעשות הכשרה למיקרוגל, אבל אם יש בכך אפילו ספק, סתם כלי אינן בני יומם, ואז זה לא נאסר, ועכשיו אפשר להגעיל רק את הצלחות בלי המיקרוגל, ולהחזיר כל צלחת למקומה המקורי.