בידול כלים בשריים וחלביים

שאלה:

שלום כבוד הרב
אשתי קנתה כלים חדשים (סכו"ם מברזל), וההבדל היחיד בין הבשרי לחלבי זה החברה, הבשרי מחברה אחת והחלבי מחברה שניה אבל שניהם נראים אותו דבר (בתחתית של כל סכין או מזלג כתוב השם של החברה), יום אחד שטפתי כלים אחרי ארוחה בשרית וגיליתי שבטעות השתמשנו במזלג של חלבי בארוחה בשרית (חשוב מאד לציין שלפי מה שזכור לי עדיין לא אכלנו עם הכלים החלביים בכלל), רציתי לשאול האם צריך להכשיר את המזלג כדי שנוכל להשתמש בו לחלבי (כדי שלא נסתבך אם העובדה שכל הכלים של החברה הזאת הם חלביים חוץ מהמזלג הנ"ל), וא"כ באיזה דרך ?

תשובה:

אחרי שהשתמשתם בו לבשרי [חם] אם אתם רוצים להשתמש בו חלבי אתם צריכים להגעיל אותו בתוך סיר מבעבע על האש וכשהוא והסיר שניהם כבר לא בני יומם.

אבל המלצה שלי, זו רק הפעם הראשונה…  זה יקרה שוב ושוב ובאופנים הרבה יותר חמורים וחבל. סט סכו"ם לא עולה המון, תקנו לחלבי משהו שונה לגמרי, ויהיו לכם כלים בשפע לבשרי.

בהצלחה רבה מאוד.