משקה חריף לענין כבוש בבשר וחלב

שאלה:

שלום לכבוד הרב
האם משקה חריף (כגון וודקה) נחשב כדבר חריף לענין בשר וחלב?
במקרה הנוכחי מזגו בכף פרווה וודקה ועירבו בקערה עם חלב
האם הכף נחשבת חלבית?
יישר כח

תשובה:

בנושא של דבר חריף מצאנו שני נושאים. כאשר יד "דוחקא" כמו בחיתוך בסכין או אפילו נעיצת מזלג בדבר קשה, יש הפלטה והבלעה מיד, וכאשר מדובר בנוזל, יש את הנושא של כבוש, שכאשר מדובר בדבר שאינו חריף כבוש זה רק לאחר 24 שעות, ובדבר חריף זה ב18 דקות, ויש שהחמירו ב6 דקות, אבל בכל מקרה במקרה שלך אין חשש.

מקורות:

ראה אוהל יעקב סי' צו סעי' כ שהעיקר להלכה ב18 דקות. וראה שם שיש שהחמירו כבר בשש דקות.