חיים מלאים עברות או מוות?

שאלה:

האם עדיף חיים מלאים עברות או להתאבד? אני פשוט לא מצליח להרגיש אשמה על העבירות וגם אם אני מנסה לעשות תשובה אני חוזר ועושה את אותה עבירה ולא מרגיש חרטה משמעותית אז האם עדיף לי למות כבר מאשר להמשיך להכתים את העולם?

תשובה:

חלילה וחס!

מעבר לאיסור החמור מאוד של נטילת החיים, חשוב מאוד להבין גם את משמעות ההתמודדות וקיום המצוות שאנחנו כן עושים ולא נוטים לייחס להן חשיבות. אם נבין יותר כמה כל התמודדות שלנו, וכל ניצחון שלנו חשובים, ומה משמעותו של כל מעשה מצוה קטן, נקבל כח רב להמשיך ולהלחם ולנצח הרבה יותר, ולהרגיש הרבה יותר את הצער בכישלון של יבוא.

יהודי שקם בבוקר והניח תפילין, התפלל בירך על מזונו האיר פנים לזולת, עשה דברים שרק בשבילם היה שווה להוולד!

יהודי שאמנם נכשל, אבל פעם אחרת התגבר, או פעם אחרת ניסה, עשה דבר נפלא!

אינני בא להקל ראש בחומרתו של חטא, אבל למה להסתכל רק על החטאים ולא על המעשים הטובים? הרי מידה טובה מרובה ממידת פורענות!

באנו לעולם כדי להאבק, להתנסות ולנצח, ה' יהיה בעזרך ובעזרנו!

חיים טובים ושמחים.