חמץ בבעלות גוי

שאלה:

לאחרונה התפרסם מכתב של ידוע ומוכר בכשרות שחברת אוסם ותלמה בבעלות של גוי בחול ודין חמצם כחמץ גוי האם אפשר להסתמך על זה לכתחילה למחמיר בחמץ שנמכר במכירת חמץ?

תשובה:

אינני יודע. יתכן שיש גם שותפים יהודים, אין לי מושג.

אבל יש כאן נקודה הרבה יותר משמעותית למי שרוצה להקפיד, החמץ שבמכולת שייך לבעל המכולת ולא לאוסם, כל דבריך אמורים לגבי חמץ שבאופן מובהק ובטוח עדיין היה ברשות ובבעלות החברה בימי החג.