קריאה לחבירו מבית הכנסת

שאלה:

שלום כבוד הרב

ראיתי שהבן איש חי כתב במקבציאל שאם אדם רוצה לקרוא לחבירו מבית הכנסת אז הוא צריך להגיד מזמור ואם הוא לא יודע אז ישהה מעט

השאלה שלי האם אמירת המזמור או השהייה מעט כדי לקרוא לחבירו צרכים להיות בתוך הבית כנסת או מחוץ?

שאלה 2 האם הדין כך גם לגבי קריאה לבן משפחה מהבית כנסת? [לפי הרב זצוק"ל ]

תשובה:

בודאי בתוך בית הכנסת. הרעיון הוא שאתה לא נכנס רק כדי לקרוא לבחר שזה צורך של חולין, אלא אתה נכנס כדי לומר מזמור וגם קורא לחבר.

אין הבדל בין האנשים, ויש גם עוד מקרים שונים [למשל אתה נכנס כדי לקחת חפץ ששכחת], הרעיון הוא שלא נכנסים לבית הכנסת לצורך חולין בלבד, צריך יחד עם זה לעסוק שם בתפילה או בלימוד תורה.