מעבר לחדר הקפה דרך בית הכנסת

שאלה:

לסוברים שמועיל תנאי בביהכנ"ס שבא"י כהביה"ל במקום הדחק מ"מ לא מועיל לקפנדריא,
א. וא"כ חדר קפה שנמצא בתוך העזרת נשים והעזרת נשים היא גם ביהכנ"ס עם מניינים וכולל וכו', האם מותר להיכנס בשביל להגיע לחדר קפה.
ב. האם דמי לרוצה לקרא לחבירו שאין אפשרות אחרת וצריך לישב שם וכו' כמבו' קנא,א.
ג. באופן הנ"ל והחדר קפה נמצא קרוב לדלת הכניסה מאחורה באופן שהשימוש של העזר"נ מתחיל כמה מטרים אח"כ וליד דלת הכניסה יש כמין רחבה עם שימושים כארונות ספרים וחדר קפה ומעבר לשירותים וכו', אבל אין צורת הפתח ברורה להבדיל בין ביהכנ"ס לרחבה הנ"ל אך כך זה משמש ובמקום הנ"ל לא לומדים [ורק מתפללים כשאין מקום], האם אפשר להקל.

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי נראה שדינו כקפדנריא ויש לשבת ולקרוא פסוק כמו שציינת, אמנם לפי מה שתיארת באות ג' נראה שהמיקל בזה יש לו על מה לסמוך, שכן הכניסה הזו – המבואה – אינה מיוחדת דוקא לעזרת הנשים אלא גם לחדר הקפה ולספרייה.

חג שמח.