ילד צעיר בבית הכנסת בתפילה

שאלה:

שלום.
הילד בן שבע כמעט, מגיע ב"ה לתפילה איתי.
מה לתת לו לקרוא. ק"ש הראתי לו איך לקרוא מתוך הסידור. ולא בע"פ.
אבל מה עם שאר התפילה מה מומלץ לתת לו לקרוא?
ב. אם הוא מעצמו רוצה שאני יפתח לו באמת במקום הנכון? או לתת לו לקרוא משהו אחר. זאת אומרת תפילת שמו"ע שיקרא במלואה זה עדיין לא מתאים. השאלה אם זה ברכות לבטלה שיתחיל מה שיתחיל?

תשובה:

שלום וברכה

מה שהכי חשוב בגיל הזה, שלא יהיה יותר מידי זמן בבית הכנסת!

ילד בגיל שבע בדרך כלל לא יכול להיות הרבה זמן, ואז הוא משתעמם, וגם אם הוא ילד רגוע ומחונך ומצליח לשבת, חוויה טובה ונעימה לא יהיה לו מכך.

יש לדעת לפי ההיכרות עם הילד למה הוא מסוגל, ולהשתדל להביא אותו לדברים היפים, כמו קבלת שבת וכדומה. ולא יותר ממה שהוא יכול.

ילד בגיל הזה בדרך כלל מתפלל מה שמתפללים בתלמוד תורה.

אם יש היתכנות שהוא מסוגל לומר שמונה עשרה אפשר לתת לו לומר ולא להסתכל מה בדיוק אמר ומה לא. לא צריך לעסוק בנושא של ברכה לבטלה, זה חלק מהלימוד וההתנסות שלו בענין.

אני רק חוזר שוב, בית הכנסת מיועד למי שמסוגל וכמה שמסוגל. ככל שזה מתחיל בהתאמה לגיל כך הילד יהיה מחובר יותר כשיגדל.

רוב נחת ושמחה.