ענייה לקדושה באמצע עמידה

שאלה:

שלום , התפללתי יחיד בבית כנסת ריק ופתאום הגיעו מניין אנשים,
הייתי כבר בסוף התפילה , אבל חיכיתי לא לעקור רגליים, בסוף הם התפללו מנחה קצרה ואמרו ישר בהתחלה קדיש וקדושה, ולא ידעתי מאחר לא עקרתי רגליים אם מותר לי/אני צריך לענות…
מה הדין בבקשה?
פורים שמח !

תשובה:

כיון שכבר סיימת הכל ואתה רק ממתין לפסוע, מותר לך לענות לקדושה ולכל דבר אחר שבקדושה.

אם היית עדיין באלוקי נצור, יש לענות רק קדוש וברוך [ויש לומר יהיו לרצון קודם], ולפני אלוקי נצור לא עונים בכלל.

פורים שמח.