כיבוד הורים – האמא לא תומכת

שאלה:

האם אדם שאינו מסתדר
עם אימו היא לא תומכת בו
וגורמת לו הרגשה מאוד רעה.
ונוצר מעגל לא נעים.
וכרגע הוא אינו מדבר איתה
ויש שקט.אין להם יכולת
להסתדר זה עם זה.
האם עדיף שלא ידברו
וכך ימנע פגיעה באם
כתוצאה מויכוחים ועימותים.
תודה
נ.ב. אין סיכוי לתיקון המצב.
האם מקובעת בחשיבתה
ושום דבר לא מזיז אותה משם

תשובה:

שלום וברכה ידידי

אבקש להמתקד בסיום שאלתך: "אין סיכוי לאפשרות לתיקון המצב, האמא מקובעת במחשבתה", הבן גם מקובע במחשבתו? אני מניח מתוך דבריך שלא, הבן פתוח ומוכן לקבל ולשמוע ולשנות. אם כך אינני רואה כל בעיה, שהרי לא האם היא זו שמחוייבת בכבודו של הבן אלא להיפך, ולכן הבן צריך לעשות עם עצמו כאן עבודה [קשה מאוד, אין ספק! אין לבטל את הקושי! אבל זו מצותו וחובתו כבן לאמו], להפסיק לחפש אצלה את התמיכה, אלא פשוט לתת לה את הכבוד, לתת להעניק ולא לחפש לקבל חזרה. זו הרי מצות כיבוד אב ואם, לתת להם, במובן הגשמי הפיזי, מאכילו משקהו וכו', וגם במובן הנפשי, להתקשר לבקר להתעניין ולתמוך, אין שום מצוה שיהיה להיפך.

זה מאוד לא קל, ילדים רגילים לקבל, לרצות לקבל ולראות בהורים את אלו שנותנים להם ולא להיפך, וזה אגב נכון מאוד בטבע העולם [לפחות עד גיל מסויים, בשלב אחר של החיים זה תמיד מתהפך], אבל מצד מצות כיבוד הורים זה לא קיים.

תנסה לשנות את התפיסה ותקיים מצות כיבוד הורים בהידור.

כשבן לא מדבר עם אמו זה הדבר הכי נורא שאני יכול להעלות על הדעת.

נ.ב. אני מבטיח לך! שבאם תנהג כך, גם מצידה יבוא שינוי ואתה תהיה מופתע מאוד, אבל הדרך הנכונה היא לא לחשוב על כך כרגע, כרגע אתה נותן תומך ומכבד, זו חובתך וזו מצוה חשובה, ודרך נכונה בחיים.

בהצלחה רבה, ובשורות טובות וחיים שמחים ומאושרים.