ללמוד ליד השמיכה של הכלב

שאלה:

שלופ הרב שאלה
אם יש מקום בבית שיש שמיכה שעליה ישן כלב
ויכול להיות או כמעט בטוח שפעם אחת הוא הטיל את מימיו על זה ועקרונית רוב השמיכה נקייה האם מותר ללמוד או להתפלל ליד זה?
ואם נאמר שכן אם אני לא יודע איפה בדיוק בסדין הזה הוא עשה צרכים ואני מקפל את זה איך שהוא ועכשיו אני לא יודע בדיוק אם החלק המסריח כלפי פנים או בחוץ יש איזה צד לומר שמותר ללמוד ליד זה?

תשובה:

שלום וברכה

אם היא יבשה ולא מדיפה ריח רע אין בעיה ללמוד ליד זה.

אם היא מדיפה ריח רע יש להרחיק ממנה ארבע אמות.

אגב, אפשר ומומלץ לכבס אותה מפעם לפעם, סתם בשביל הנעימות וההגיינה בבית.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על המענה
    ברשות הרב אם אפשר לשאול שאלה פרקטית לגבי כביסה אם כבר הרעיון הועלה

    אני יודע שזה אתר הלכה אבל זה קצת קשה לי עם הרעיון הזה
    לפי מה שאמרו למ ציציות צמר צריכות כביסה ביד ואי אפשר מכונה כך משכן התכלת אמרו לפחות

    אין דרך לכבס את זה במכונה?

  2. אינני מומחה לכביסות וזה גם לא המומחיות של האתר שלנו, אבל יש כזו תוכנית במכונה, ואם אתה חושש תכבס ביד, אבל אתה לא מתכוון לחיות בבית בו יש שמיכה כזו שהכלב ישן עליה שנים בלי כיבוס… הכלב לא יותר נקי מבני אדם, ובני אדם מכבסים מצעים בשוטף.