היסח הדעת בשתיית מים בעבודה

שאלה:

שלום רציתי בבקשה לשאול ,
במקום העבודה שלי , מה נחשב היסח הדעת?
אני עובד בחדר גדול, סוג של אולם, ולפעמים יוצא לשירותים.
שהם מחוץ לחדר הגדול.
האם צריך לברך שוב ברכה ראשונה על מים אחרי שחזרתי מהשירותים משום היסח הדעת?

תשובה:

שלום וברכה

מצד הנשוא של שינוי מקום, ככל שהכל תחת קורת גג אחת, ובבעלות אחת, אין כאן שינוי מקום, כמו שבביתך מעבר מחדר לחדר אינו נחשב להלכה שינוי מקום [ראה ביאור הלכה בסי' קעח שדן בזה, אולם כך ההכרעה לפי מנהגנו ובזמנינו], הבעיה היא אחרת, שכאשר אתה שותה עכשיו, ועוד חצי שעה שוב, בינתיים עבר שיעור עיכול מהשתייה הראשונה והפסדת ברכה אחרונה! גם אם תברך אחרי הכוס השניה זה כבר לא יועיל לראשונה, ולכן המנהג הזה אינו נכון, הסברנו את הדברים בהרחבה כאן.