ברכה על מצה מטוגנת שנדבקה

שאלה:

אנחנו טובלים 2 רבעי מצה ואז מדביקים אותם יחד וכך מטגנים. ב2 הרבעים ביחד למעשה יש שיעור של כזית, השאלה היא אם הם מצטרפים כיוון שכך אנחנו מטגנים אותם, ואם הם מצטרפים מדוע שזה שונה מקניידלך שהפירורים לא מצטרפים לכזית אע"פ שנדבקים? (השאלה רק לענין הדיבוק, לא לענין הטיגון שאני יודע שהוא מחלוקת וספק בפע"צ).

תשובה:

לכאורה כדבריך אין היגיון שיצטרפו. רק יש את הספק הכללי של המשנה ברורה על מצה מטוגנת אם דינה כמבושלת, והוראתו לאכול דוקא בתוך סעודת פת. ראה סי' קסח סעי' י במשנה ברורה שם.