גוי

שאלה:

האם גוי שמשמח יהודי ועושה טוב ליהודי יזכה לימות משיח?

תשובה:

ימות המשיח גם יהודי לא תמיד זוכה לו, רק אם יחייה באותם ימים.

אבל אם הכוונה לשכר עולם הבא, או אפילו לתחיית המתים, אז גוי לא זוכה למה שישראל זוכה אבל יש לו שכר השמור בעולם הבא לחסידי אומות העולם.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי העיתוי של תחיית המתים יש דעות שונות, לדברי הרמב"ן בשער הגמול זה יהיה בסוף תקופת ימי מלך המשיח, לפני המעבר לעולם הבא, לדעת הרס"ג באמונות ודעות זה כבר יהיה באלף השביעי, הרמב"ם באיגרת תחיית המתים כותב שלא מבואר מתי זה יתרחש, יכול להיות עם בוא המשיח, יכול להיות לאחריו או לפניו, כלומר הנושא הזה הוא חלק בעתיד עם ישראל, אבל הוא לא כרוך עם הנושא של המשיח. כמו כן לדעת רס"ג שם כולם יקומו לתחייה ולא ימותו יותר, וגם החיים יחיו, בעוד שלדעת הרמב"ם תחיית המתים בעיקרה היא לצדיקים.