תחנון במנחה

שאלה:

שלום אני מתפלל באופן קבוע מנחה במניין אשכנזי והם לא אומרים תחנון בכלל האם להלכה אני יכול לכתחילה לא לומר תחנון? תודה

תשובה:

יש קהילות חסידיות מעטות שנמנעים מלומר תחנון במנחה באופן קבוע, אולם אין למנהג זה שורש בהלכה. אחרי עלינו לשבח תגיד תחנון.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם אין אפשרות אחרת, תאמר אז. אם אפשר בזמן של עלינו ובמקום עלינו נראה שזה עדיף. בלאו הכי יש מנהג קבילות אשכנז שכאשר מתפללים רצוף אומרים עלינו רק לאחר ערבית.

  2. בהליכות שלמה פי"ג מובא דעת הגרש"ז אויערבאך זצ"ל שאם נמצא במקום שלא אומרים תחנון במנחה יכול לנהוג כמותם ואף אין צריך להשלים אח"כ.