שומר לקריאת שמע כאשר התפלל בפלג

שאלה:

שלום. אדם שהתפלל בפלג בערב שבת, האם חייב כשמגיע צאת הכוכבים לומר קריאת שמע או שאפשר לדחות זאת לסוף הסעודה יחד עם ברכת המזון? תודה רבה

תשובה:

אף שאוכלים עם רבים שיזכירו זה לזה ולא גרע מהעמדת שומר, צריך לזכור שגם העמדת שומר אינה לכתחילה, ועדיף שיקראו כולם יחד בתחילת הסעודה ואז יאכלו. אין משמעות מעיקר הדין לרוב השיטות במה שקרא אחרי פלג ודינו כמי שלא קרא קריאת שמע.

מקורות:

ראה בהרחבה כל הפרטים בפסקי תשובות סי' רלה אות ז-ח