מחילת עוונות תתכן על ידי שמירת שבת בלי תשובה?

שאלה:

שלום. רציתי לשאול את הרב לגבי חידוד העניין שמי ששומר שבת מוחלין לו כל עוונותיו. על איזה עוונות מדובר? האם מי שעבר כיתות כמו אשת איש גויה פנויה נידה השבת גם מוחלת לו על הכל? האמת לא מסתדר לי כי אני שומע המון דרשנים אומרים בשיעורי תורה ששמירת שבת מוחלים לאדם על הכל אפילו עשה עברות כדור אנוש… אודה לך אם תוכל באמת לישב את ההסבר… כי לפי הכתוב מי ששומר שבת אבל במקביל מידי פעם נכשל בעברות השבת צריכה למחול לו… וגם אין צדיק בארץ… אז האם זה נכון…

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק בדבר שעבירה אינה נמחלת בלי תשובה! אדם שחטא בדבר מה צריך לקיים כלפי עבירתו זו את כל חלקי התשובה הנדרשים, חרטה וידוי קבלה לעתיד, לעזוב את חטאו ולהתחזק, הנושא של שמירת השבת שמכפרת אפילו חטא כדור אנוש, הכוונה היא שכאשר אדם שב בתשובה, עדיין הוא צריך כפרה, עדיין הוא צריך ריצוי לפני ה' יתברך, ובזה סגולתה של השבת לכפר כל העוונות, כיון שבשבת אנחנו עם הקב"ה כחתן וכלה בחופתם.

בשורות טובות וקיץ בריא ופורה.