עיתוני חול בשבת

שאלה:

האם אדם שקורא עיתון (ידיעות,ישראל היום וכו') בשבת יחשב כמחלל שבת שאם הוא כהן לא יוכל לעשות פדיון הבן?ואם הוא ישראל לא יכול להכלל במניין?
(אותו אדם שומר את כל 39 מלאכות שבת ורק בקריאת עיתוני חול אינו מקפיד אך בשאר מוקצה מקפיד)

תשובה:

שלום וברכה

אין לנו למהר לפסול אנשים למנין ולכהונה, אמנם עיתונים אלו פסולים לחלוטין, ולא רק בשבת אלא גם בחול, יש בהם כל דבר תועבה אפשרי, אבל הוא שוגג ורצונו לעבוד את ה', ואין כאן חילול שבת גמור, ראה במשנה ברורה סי' שז ס"ק סג בשם השבות יעקב שהקל בקריאת עיתון להנאה, אף שרבים חולקים.

חג שמח.