הדלקת נרות שבת על ידי ילדות בבית ההורים

שאלה:

האם לילדה בת 9 (לפני גיל מצוות) מותר לה להדליק נר 1 לכבוד שבת קודש ? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

בחסידות חב"ד נוהגים שגם בנות אצל אמן מדליקות נרות שבת ואפילו הן מבנות הבית ואינן נשואות, ומנהג זה מופיע גם בס' ערוך השלחן סי' רסג סעיף ז, ובאופן זה תכוון הבת שאינה רוצה לצאת ידי חובה בהדלקת הנרות, או שתשמע את הברכה ממנה ולא תברך בעצמה, ויותר טוב אם תדליק בחדר אחר. ראה בכל זה שמירת שבת כהלכתה פרק מג סעיף ח.

בנות ספרדיות בודאי לא תברכנה על הנרות כאשר אם המשפחה מדליקה, כי אצל הספרדים הקפידו מאוד שלא לברך על תוספת אורה. וגם אצל רוב קהילות האשכנזים לא נהגו בכך, והכי טוב להרגיל את הילדה לנהוג כנהוג בכל בתי ישראל, את הדלקת הנרות אפשר לשמור לנישואיה.