מסחר בבית הכנסת

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לאברך שלומד בכולל בין הסדרים לעסק במסחר בבית הכנסת או בית המדרש שבו הוא לומד ?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור.

מה שהתירו לתלמידי חכמים הוא רק מה שנוגע ללימודם, אכילה שתייה נמנום וכדומה.

לעסוק שם במסחר אסור. רק מסחר של מצוה מותר כמו מכירת ספרי קודש.

מקורות:

ראה סי' קנא סעי' א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני הסתפקתי בזה בגלל הלשון בפסקי תשובות סימן קנא ס"ק ח "שכל דברים אלו אם יצטרך לצאת מביהכ"נ ומביהמד"ר כדי לעשותם יגרום הדבר לביטול זמן ולהפרעה לתורה או לתפילה, ואפילו אם אין זה אלא תורה ותפילה של שעה מועטת."

  2. זו סברא נכונה לגבי חישוב ספציפי שאדם צריך לעשות, אכילה שתייה, טלפון קצר, אבל לפתוח שם מסחר קבוע משמעותי בעל משך זמן, זה ודאי לא בכלל.