הוספת שם שני

שאלה:

שלום כבוד הרב, שמי … אני בת 29, ללא זוגיות וללא עבודה. מרגישה שאני תקועה ולא מצליחה להתקדם בחיי, משתדלת עובדת על עצמי ומנסה ועדיין אין הצלחה בתחומים האלה, חשבתי להוסיף שם שני , השמות עליהם חשבתי הם, אודיה, ליה, אבישג, אביגיל. אשמח לדעת מה דעתך בנושא. תודה.

תשובה:

באופן כללי אני לא מייחס חשיבות רבה לנושא השמות, למעט מיקרי קיצון.

איכשהוא ברור לי שבורא עולם לא נותן ניסיונות לאדם, ולא קשיים, כדי שישנה את שמו, אלא כדי שיתחזק ויתרומם וירבה בתפילה ובאמונה, ניסיונות באו כדי לבנות אותנו ולא כדי שנחפש אמצעים סגוליים לברוח מהם.

לכן, העיקר הוא באמת להרבות בתפילה ובאמונה, לקרוא על אמונה, יש שער הבטחון בס' חובות הלבבות ועוד. ולהתחזק בשמחה ובביטחון בה', ובעזרת ה' הישועה בוא תבוא.

אם תרצי להוסיף שם, ובפרט שאין לך שם מקורי שורשי, אבישג ואביגיל הם שמות נהדרים של נשים גיבורות רוח מההיסטוריה של עם ישראל.

בהצלחה רבה מאוד ותבשרי לנו בעזרת ה' בשורות טובות.

בניסן נגאלו אבותינו ובניסן עתידים להגאל!