לימוד לימודי חול בבית הכנסת

שאלה:

שלום הרב,
אני נמצא בשירות מילואים במוצב מבודד בשומרון.
אני סטודנט(למשפטים) ואני רוצה להמשיך לשרת במילואים ולהפחית כמה שיותר את הפגיעה בלימודים וכך להמשיך לשרת את עם ישראל.
המבנה היחיד שהוא שקט ופנוי שניתן ללמוד בו הוא הבית כנסת של המוצב.
אשמח לדעת אם אפשר לשבת ללמוד בו ולעשות מטלות לימודיות.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותינו להצלחתכם ותפילותינו לישועת ישראל.

בתוך בית המדרש או עזרת נשים ודאי אסור, שהרי מבואר בשו”ע בסי’ קנא שאסור לחשב בהם חשבונות למעט חשבונות של מצוה. לגבי המטבח או שאר חדרי הספח באם ישנם, אם הם בתוך הבית כנסת ופתוחים להיכל, הם טפלים אליו ואסור, אבל אם זה חדר נפרד לגמרי יש להקל, כפי שהתירו בקומה שמתחת לבית הכנסת, ראה אשל אברהם בוטשאטש סי’ קנג, שו”ת עמק שאלה סי’ ד, ושו”ת אמרי יושר ח”ב סי’ קסט.

בשורות טובות.