מתנה לבר מצווה מכסף מעשר

שאלה:

שלום ותודה רבה על העזרה הנהדרת!
ראש כולל הזמין אותי לבר מצווה של הבן שלו שתתקיים באולם אירועים, אני לא יודע מה המצב הכלכלי של המשפחה האם שאני נותן כסף במעטפה האם אפשר לתת מכסף מעשר?

תשובה:

שלום וברכה

מתנה סטנדרטית שאתה נותן לו מתוך נימוס מחייב אי אפשר לתת ממעשרות, אבל כל מה שאתה מוסיף על כך מחמת דוחקם הכלכלי זה אפשר לתת מכספי מעשר.

אני מציע את הכסף הזה לא לשים במעטפת המתנה שבמקרים רבים ניתנת לילד ולא זו כוונתך, אלא תתן לאבא ביד ותגיד לו שזה בשבילו כהכרת הטוב וכיוצא בזה.