מעשר כספים על סיוע בשכר דירה

שאלה:

שלום הרב

אני אמור לקבל כסף מצה"ל על סיוע בשכר דירה. הם דורשים לראות חוזה שכירות לשם כך. הסיוע פחות מדמי השכירות.

האם הכסף נחשב כהכנסה שצריך לשלם עליה מעשר כספים? או כיוון שזה מיועד ישירות למטרה מסוימת, ויוצא עליה (ישירות או בעקיפין), אז לא צריך?

אציין שכשחתמתי על החוזה, לא היה צפוי שאקבל את הסיוע הזה, ולא בניתי עליו לצורך שכר הדירה.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שזו הכנסה לכל דבר. הם רוצים לראות שאתה שוכר דירה וקיימת אצלך ההוצאה הזו, אדם שהוא בעל דירה מבוסס יותר מבחינתם ולא זכאי לעזרה, אבל הם לא מתכוונים לשכור דירה עבורך.