השקעת מעשר כספים לצורך חתונות הילדים

שאלה:

שלום רב,
רציתי לדעת האם מותר להפקיד את כספי המעשר (או חלקם) בקופות גמל וכו' לצורך חיסכון והשקעה לחתונות הילדים.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

המנהג המקובל הוא לעשות כפי שהמליץ החפץ חיים בספרו אהבת חסד חלק ב פרק יח, לשים בגמ"ח הלוואות, כך שכבר מעתה הכסף משמש למצוה, ואז מוציאים אותו בהגיע הזמן. אמנם הגרי"י בלויא בספרו צדקה ומשפט מצדד שמותר גם להשקיע  את הכסף בקופות גמל וכדומה כדי שיעשה רווחים, ונימוקו, שכיון שמדובר בסך עצום שיש לארגנו שנים רבות, זה נחשב שהעני לפניך וכבר מעתה אפשר לתת לו בצורה כזו. אינני יודע אם יש עוד שסמכו על סברא זו אבל המיקל יוכל להסתייע בדבריו.