האם מותר לתת חפצים שווי ערך כסף כמעשר כספים

שאלה:

אני נותן באופן שוטף מעשר כספים. אם אני תורם חפצים שווי כסף לצדקה במקום למכרם, האם מותר להחסיר את שווים מסכום כספי המעשר?

תשובה:

באופן עקרוני זה אפשרי, בתנאי שמדובר בחפץ שבאמת נצרך לאיזה עני ויבוא לשימושו [תרומת בגדים יד שניה היא כלום בדרך כלל…] אלא שכפי הנראה בפתחי תשובה בסימן רנח ס"ק ד, צריך שישומו את החפץ הזה שלושה אנשים בקיאים כדי לקבוע את מחירו.