סעודה שלישית

שאלה:

האם יש עניין לסיים סעודה שלישית מוקדם? בכל שבוע בו שבת הינו ער"ח יש עניין לסיים מוקדם – לפני השקיעה – שלא להיכנס לשאלה עם רצה/יע"ו, אותו סברא שייך גם כאן לעניין על הניסים. מעבר לכך ובתוספת להנ"ל כאן יש דבר נוסף. אכילה לפני המגילה.

תשובה:

שלום וברכה

על הניסים אינו מעכב ומן הסתם אין צורך להקפיד בזה, וכן ראיתי מדברי הגר"נ קרליץ זצ"ל, ולא חששו גם למגילה כיון שיש בידינו כלל בודאי לגבי מצוות דרבנן, שאם התלילו בהיתר לא מפסיקים, אמנם בשם הגר"ח קנייבסקי ראיתי שהחמיר בכך.