החזר כספי סל תמיכה מישיבה

שאלה:

שלום וברכה
זה שנים שהילד שלנו מאופיין דרך ועדת השמה וועדת זכאות ואפיון הפועלת מכוח חוק חינוך מיוחד ומקבל סל תמיכה העובד דרך מוסדות הלימוד ואמור למלא הוצאות שונות עבור הילד, במוסד של הילד שלנו הוא התקציב אומנם נכנס למוסד אך הילד למעשה לא מקבל את מה שמגיע לו, בתחילה נתנו איזה אברך כמה שעות, וזה, למרות שהסל עומד על אלפי שקלי בחודש, ולמרות פניות על העברת הכסף למוסד הוא לא מקדם את הילד ולא נותן לו תמיכה עם הכספים הרבים, שאלתנו היא לאן הולכים הכספים ואם התקציב נכנס למוסד ולא יוצא עבור הילד למה הוא לא עובר להורים, וכעת לאחר המון חודשים ההורים רוצים מהמוסד את החזר הכספים המגיעים להם, שנכנסו בטעות למוסד שחשב להנות מהם ללא תמורה.
מה ההלכה בכל הנ"ל

תשובה:

שלום וברכה,

אין ספק שאסור לישיבה לקחת לעצמם את הכסף שמיועד לתלמיד, ואם אכן כך היה ודאי שהם צריכים להחזיר. ולכן יש להגיש תביעה נגדם בבית דין כדי לברר אם אכן הם פעלו שלא כדין, ויש לשמוע את שני הצדדים כדי לפסוק בדבר.

בהצלחה.