קיזוז הוצאות בחישוב מעשר

שאלה:

שלום,

יש לי שתי שאלות בנושא:
1. האם מותר להפחית מהמעשר את ההוצאות שגרמו לאותו רווח? והאם עדיף שלא לעשות זאת? האם זה פוגע בשלמות מצוות המעשר? אם זה לא פוגע אז למה נראה שמנהג העולם הוא לא להפחית את אותן הוצאות ולתת מעשר בלי חישובים נוספים?

שאלה שנייה:
במכירת מניות/נדל״ן המדינה לוקחת מס על הרווחים (מס רווחי הון של 25%). ולכן יוצא שהרווח המתקבל הוא 75% מהרווח המקורי. מאיזה סכום מחשבים מעשר?

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אפשר לנכות את ההוצאות שהביאו את הרווח, המעשר הוא תמיד מנטו, נסיעות לעבודה ניתן לנכות, הוצאות משרד וכדומה. כמו כן החישוב הוא תמיד מהרווח נטו לאחר ניכוי מס הכנסה.

ברכה והצלחה ושפע גדול.