קללה

שאלה:

שלום הרב, הייתי בסיטואציה לא נעימה עם מתקשרת, ביקשתי ממנה שתבדוק לי לגבי נושא מסויים ושאלתי אותה אם היא יכולה לקבל אותי מהרגע להרגע, היא אמרה שכן וביקשה שאעשה לה העברה בנקאית של 150₪. היות ואני בחול, לא יכלתי לעשות את ההעברה ואמרתי לה את זה, ושאלתי אותה אם היא יכולה להוריד במחיר. לאחר מכן היא ממש התעצבנה ואמרה שגם היא הסכימה לענות לי מהרגע לרגע וגם הועלתי לשאול אותה לגבי הנחה, והיא אמרה שהיא לא מעוניינת לענות לי על השאלה. היא התחילה לסנן אותי וניסיתי לשלוח לה הודעות שלא עשיתי כלום ואני אנסה להעביר לה בכל זאת את הכסף.
מפה לשם הצלחתי להעביר והיא אמרה שהיא לא מעוניינת בכסף ושאשלח לה את חשבון הבנק שלי היא תעשה לי העברה חזרה.
עבר יום ועדיין לא ראיתי את הכסף בחשבון אז שאלתי אותה מה עם זה, היא התחילה להגיד שאני משוגעת ופסיכית, ושהיא לא צריכה את הכסף שלי ואמרה לי שאני לא סתם נמצאת במקום נמוך כרגע ואמרה שאני אקח את הכסף שלי חזרה לתרופות כי אני צריכה אותם (נראלי התכוונה מבחינה שכלית)
אני דואגת מזה שאמרה שאני במקום נמוך בחיים שלי ומפחדת שהיא קיללה אותי

תשובה:

אין מה לחשוש בכלל, מתקשרת זו מילה נרדפת לנוכלת, וחבל על כל שקל שמשקיעים באנשים הללו.

מצוה להציל כל אדם שנופל בפח שלהם. זה הכל שקר ושטויות של ממש.

לא לחשוש כלל והכל מצויין.

ברכה והצלחה