שם לעלייה לתורה

שאלה:

שלום הרב,
כאשר אני עולה לתורה בבית הכנסת אצלנו הרב אמר משום שאבי אינו יהודי עליי לעלות כ"בן אברהם", הבעיה היא שכ"בן אברהם" עולים גרים ואני לא רוצה שיחשבו שאני גר, כי אני יהודי מלידה.
זה יכול לגרום לאנשים שיחשבו שדוברי רוסית הן גרים ולא שרובנו באמת יהודים בני יהודים מאז ומתמיד.
עכשיו אם אעלה לתורה בשם סבי, אביה של אמי זה יהיה בתור לדוגמה "מנחם בן מנחם" משום ששמי העברי הוא כשמו של סבי, גם זה יכול להיות היתולי בעיני אחרים. מה לעשות?

תשובה:

בפוסקים בסימן קלט אכן נחלקו אם אומרים בן אברהם או בן אבי האם, וצריך בעיקרון לבחור אחת משתי אפשרויות אלו.

אין סיבה שיחשבו דוקא שאתה גר, יש הרבה יהודים שלאביהם קראו אברהם.

אם יש אב מאמץ יש אפשרות להקרא על שמו בשעת הדחק, אבל אני מבין שזה לא הסיפור אצלך.

תזכה תמיד לעלות בתורה.