עבודה תורנית בחול המועד

שאלה:

אני מתרגם חומר תורני לארטסקרול מאנגלית לעברית. האם מותר לי לעשות כן בחול המועד?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה בכלל מלאכות המותרות שעצם הדבר אין בו איסור, אבל קבלת השכר אסורה ואין להתירה אלא בהבלעה, ועל דרך מה שמבואר בענין זה בס' חול המועד כהלכתו עמ' שד, ראה שם.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. ועוד שאלה, מה ההבדל ביני לבין כל מי שעובד בכל עבודה משרדית שהיא מול המחשב (באופן שלא נצרך לכתוב על דף), ומרוויח שכר גלובלי (והיינו הבלעה), שלכתחילה אומרים לו לא לעבוד בחול המועד, גם אם היא מלאכה המותרת? או שמא אני טועה ואכן גם לאנשים כאלה מותר לעבוד לכתחילה?

  2. ודאי ההיתר לכתחילה של כתיבה במחשב הוא בצירוף היות הדברים דברי תורה. כמו כן שם עצם הדבר הוא מעשה חולין גמור ללכת לעבודה כבימי החול..

  3. אני לא בטוח שהתגובה היתה אלי (בענין ההבלעה), אבל אם כן מדוע זו בעיה? אני אפרט למקרה שלא היה ברור- כאשר אני מגיש את השעות בסוף השבועיים, הרי אותן שעות כוללות ימים שהיו לפני פסח.