השלמת פרוייקט תכנות בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה,
במהלך לימודי התכנות שלי עלי להגיש פרויקט גדול, זמן ההגשה הוא בחול המועד , עבדתי על הפרויקט שעות רבות אך לצערי עדין נותר מספר דברים להשלים שלא הצלחתי לעשות טרם החג, האם מותר לי לסיים את הפרויקט בחול המועד(הפרויקט זוהי משימה תכנותית)?
הפרויקט מהווה תנאי להצלחה בקורס ( יתכן שניתן להגישו מאוחר יותר אך הדבר עלול לפגוע משמעותית בציון)
חג שמח!

תשובה:

לכאורה יש בזה דבר האבד ויש להקל.

באופן עקרוני עבודה תכנותית היא מלאכה האסורה בחג, כיון שזו מלאכת אומן, אבל אם אכן זה דבר האבד מותר.

בתי שלומדת תכנות מספרת שהגשה במועד ב' אינה מורידה בציון, כדאי לברר את הענין.