קטיף פרחים בחול המועד

שאלה:

האם מותר ללכת לקטיף פרחים בחול המועד [משלמים על הקטיף] [וישתמשו בזה לכבוד שבת חול המועד]

תשובה:

אסור בהחלט, הקטיף בחול המועד אסור. זו מלאכת קוצר.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. קטיף שנעשה באופן מהותי כבילוי משפחתי, מסבירים ולומדים ונהנים אני מסכים שהוא צורך המועד, אבל קטיף שנעשה כעזרה לבעלי הפרחים, גם אם יש לך מזה הנאה באופן אישי, זו לא מהות הפעולה. הרי לדבריך אין לדבר סוף, וכל אדם שנהנה מעבודתו יהיה מותר לעבוד במועד…