תיקון שולחן בחול המועד

שאלה:

שנה טובה, שולחן שהמנגנון תקוע ואי אפשר להרחיב את השולחן ויש לנו אורחים רבים האם מותר לקרוא לנגר או משהו כזה פשוט צריך מישהו שמבין בזה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע סי' תקמ ס"ק ו מתיר בניית ספסל לשבת עליו רק במעשה הדיוט ולא במעשה אומן [ולא החשיב זאת כמכשירי אוכל נפש, ונראה שאין הבדל בין ספסל לשולחן], ונראה לי מדבריך שכאן נדרש תיקון של אומן ואסור.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. 1] מה אם מספר חודשים/שבועות/ימים לפני תאריך גילוי התקלה,
    כבר קבעו עם האורחים,
    ורק במהלך חול המועד גילו את התקלה בשולחן?

    2] מה אם מדובר באורחים חשובים, כגון תורמים עשירים לתלמוד תורה?

    3] מה אם מדובר בקרובי משפחה קפדנים ויש חשש ממשי
    שיפגע שלום בית אם יבוטל האירוח?

    תודה.